- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Knip nagels recht

Het is belangrijk om de nagels recht af te knippen en niet te kort. Dit voorkomt ingroeiende nagels. Als nagel in gaat groeien neem dan tijdig contact op met de pedicure, dit voorkomt een hoop leed.

Creme uw voeten in

Verzorg uw voeten met een voedende voeten creme. De huid blijft soepel en dit voorkomt dat uw kloven krijgt. Vraag aan uw pedicure een goede creme voor uw voeten.

Droog uw voeten goed

Droog na het douchen de voeten goed af, zeker tussen de tenen. Dit voorkomt schimmel tussen de tenen. Ook is het verstandig om in zwembaden en sauna's slippers te dragen.

Schimmelnagels

Schimmelnagels ontsieren de voet. Het is geen fraai gezicht. Wist u dat de pedicure er veel aan kan doen zodat de nagels er beter uitzien? Overleg het eens en vraag naar de mogelijkheden.

Goede schoenen

Koop goede het liefst leren schoenen die niet knellen. Zit een schoen niet lekker bij het passen, koop deze niet. U zal er geen plezier van hebben.